Metabolinen ikä laskukaava – Näin lasket metabolisen iän


Metabolinen ikä on erilainen kuin kronologinen ikä. Kronologinen ikä on henkilön oikea ikä kalenterivuosittain, kun taas metabolinen ikä riippuu aineenvaihdunnasta ja yleisistä kemiallisista prosesseista kehon sisällä. Metabolisen ikän laskeminen antaa sinulle paremman kuvan terveydentilastasi verrattuna ikäiseesi.

Miten Lasketaan Metabolinen Ikä

Laskemalla metabolisen iän voit saada paremman käsityksen terveydelle ja elämäntavoillesi. Monet ihmiset ovat yllättyneitä, kun he huomaavat, että heidän metabolisen iänsä on pienempi tai suurempi kuin kronologinen ikä. Jos metabolinen ikä on alempi kuin kronologinen ikä, olet asentaja tai terveempiä kuin keskimäärin. Jos metabolinen ikä on korkeampi kuin kronologinen ikä, olet vähemmän kunnossa ja terveenä kuin keskimäärin.

Tarvittavat Välineet

  • BMR-kaava: BMR (pohjapinta-aineenvaihdunta-kiihtyvyys) on eräänlainen kaava, jota käytetään metabolisen iän laskemiseen. Kaava pohjautuu käyttäjän sukupuoleen, painoon ja korkeuteen. Naisille BMR = 655 + (4,35 x Paino kiloa) + (4,7 x Korkeus tuumaa) – (4,7 x Ikä vuosina). Miehille BMR = 666 + (6,23 x Paino kiloa) + (12,7 x Korkeus tuumaa) – (6,8 x Ikä vuosina).
  • Laskin: Voit myös löytää verkkolaskimia, joita voidaan käyttää metabolisen iän laskemiseen. Voit syöttää pituuden ja painon laskimeen ja saada tuloksen, joka näyttää, mikä on käyttäjän metabolinen ikä.
  • Tanita Scale: Tanita-mittakaavaa voidaan myös käyttää metabolisen iän laskemiseen. Syötä sukupuoli, ikä, pituus ja paino, ja monitori antaa sinulle tuloksen, joka näyttää käyttäjän metabolisen ikän.

Ohjeet Metabolisen Ikän Laskemiseen

Vaihe 1: Laske BMR

Ensimmäinen askel metabolisen iän laskemiseen on BMR: n (pohjapinta-aineenvaihdunta-kiihtyvyys) laskeminen. Voit laskea BMR: n käyttämällä asianmukaista kaavaa, joka perustuu sukupuoleesi. Kaava on erilainen miehille ja naisille.

Naisten BMR = 655 + (4,35 x Paino kiloa) + (4,7 x Korkeus tuumaa) – (4,7 x Ikä vuosina)

Miesten BMR = 666 + (6,23 x Paino kiloa) + (12,7 x Korkeus tuumaa) – (6,8 x Ikä vuosina)

Vaihe 2: Vertaa BMR-arvoja

Kun olet laskellut BMR: n, voit vertailla sitä omassa ikäryhmässä olevien muiden ihmisten keskimääräiseen BMR-arvoon. Tämä auttaa sinua arvioimaan, missä kunnossa olet verrattuna ikäiseesi.

Vaihe 3: Laske Metabolinen Ikä Verkkolaskurilla

Voit myös löytää verkkolaskimia, joita voidaan käyttää metabolisen iän laskemiseen. Voit syöttää pituuden ja painon laskimeen ja saada tuloksen, joka näyttää, mikä on käyttäjän metabolinen ikä.

Vaihe 4: Käytä Tanita-mittakaavaa

Tanita-mittakaavaa voidaan myös käyttää metabolisen iän laskemiseen. Mittakaavalta saat tuloksen, joka näyttää, mikä on käyttäjän metabolinen ikä. Voit käyttää metabolisen iän arvioimaan oman terveyden tottumuksiasi verrattuna ikäisensä oman iän.

Metabolisen iän laskeminen antaa sinulle paremman kuvan terveydentilastasi verrattuna ikäiseesi. Jos metabolinen ikä on alempi kuin kronologinen ikä, olet asentaja tai terveempiä kuin keskimäärin. Jos metabolinen ikä on korkeampi kuin kronologinen ikä, olet vähemmän kunnossa ja terveenä kuin keskimäärin.


Leave a Reply

Your email address will not be published.