Polven limapussin tulehdus kokemuksia


Polven limapussin tulehdus on yleinen vaiva, joka voi aiheuttaa suurta epämukavuutta ja haittaamaan liikkumista. Vaiva voi olla hyvin yksilöllinen ja usein juuri sen vuoksi sen hoitamiseen liittyy paljon ihmisten kokemuksia. Alla esitellään erilaisia kokemuksia eri ihmisillä, jotka ovat kokeneet polven limapussin tulehduksen.

Kokemuksia limapussin tulehduksesta

Eräs henkilö kertoi kokemuksistaan:

”Istuin vessassa ja huomasin, että vasen polvi oli hieman turvonnut. Sisällä tuntui olevan jotain nestettä, mutta kipuakaan ei ollut. Annoin olla pari viikkoa, oottelin, että josko se laskisi itsekseen. No, eihän se laskenut. Lääkäri sanoi sitten että siinä on limapussin tulehdus, ja kun se ei ole kipeä eikä liian turvoksissa, niin emme tee sille mitään.”

Toinen henkilö kertoi limapussin tulehduksen hoitokeinoista:

”Meikällä oli tuo limapussin tulehdus ja ihmettelin muuten aika lailla kun yhtäkkiä oli jostain tullut kauhea patti polveen. No, menin lääkärille ja se käski pitää siinä kuukauden verran kaksi kertaa päivässä jotain kylmää. Mä kävin ostamassa sellasen kylmäpussin apteekista ja pidin sitä aina niin kauan että se pussi jäähtyi huoneenlämpöiseksi (n. 15-20 min). Hyvin se on parantunut.”

Kolmas henkilö kertoi diagnosoinnista ja hoitokeinoista:

”Ortopedi diagnosoi minulle täysin toiseksi luulemamme sairauden limapussitulehdukseksi. Hoitokeinoiksi sain kylmähoidon, venyttelyn ja lihaskuntoutuksen. Kylmähoidon olen huomannut hieman auttavan jälkihoidossa, mutta venyttelystä ja lihaskuntoutuksesta en vielä tiedä, kun ne ovat viime aikoina vähän jääneet. Aiempi kuntoutus ei ainakaan ole auttanut.”

Eräs henkilö kertoi kokemuksistaan, joita hän on kokenut liikkuessaan:

”Näät polvet keräävät nestettä nykyään todella helposti. Säkkiin tai thaipadeihin ei suoria polvia voi tehdä juuri ollenkaan. Tai voi, mutta kuten nytkin muutaman polven jälkeen alkaa olemaan sellaisia luonnollisia polvipehmusteita huomisia sparreja varten. En ole lepäämällä auttanut enkä ole kyllä tehnyt mitään näiden hyväksi. Olen jättänyt kovat osumat vähemmälle, kun polvia treenaan. Levossa lähtee neste, mutta palautuu heti kun noita johonkin hakkaa. Lisäksi noissa tuntuu olevan jotain irtonaisia palasia lumpion pinnassa.”

Eräs henkilö kertoi oireistaan ja tuntemuksistaan:

”Mulla on taas pari viikkoa ollut oikea polvi turvoksissa. En ole pystynyt potkimaan kuin vasurilla ja treenit ovat menneet lähinnä nyrkkeillen. Nyt on hävinnyt nesteet ja alkaa vaikuttaa taas vähän paremmalta. Ihme nöllejä siinä on kyllä edelleen. Kai tuota pitää joskus lääkärille vielä näyttää, jos pahaks äityy.”

On tärkeää, että erilaisista limapussin tulehduksen oireista ja hoitokeinoista keskustellaan. Jokainen tapaus on yksilöllinen ja vaivan hoitamiseksi tarvitaan oikeanlaista lähestymistapaa. Hoitokeinojen ja oireiden tunnistamisen avulla limapussin tulehdus voidaan parhaiten hoitaa ja sen oireet voidaan lievittää.

Polven limapussin tulehdus hoito

Polven limapussin tulehduksen hoito on tulehduslääkityksen ja kylmähoidon yhdistelmä. Tulehduslääkityksen tarkoituksena on lievittää tulehduksen aiheuttamia oireita ja vähentää tulehdusta. Kylmähoidon tarkoitus on lievittää kipua, lisätä verenkiertoa ja vähentää turvotusta. Hoitokeinoina voidaan myös käyttää fysioterapiaa, kuten erilaisia venyttely- ja lihaskuntoutusharjoituksia. Hoito räätälöidään jokaisen oireiden ja tarpeiden mukaan.

Kivunlievitystä varten voidaan käyttää myös kipulääkkeitä. Kipulääkkeet voivat auttaa lievittämään kipua ja pitämään tulehduksen hallinnassa. Kipulääkkeet eivät kuitenkaan hoita tulehdusta, vaan ne auttavat vain lievittämään oireita.

Jos limapussin tulehdus on vakava tai oireet eivät lievity, lääkäri voi määrätä lisätutkimuksia. Näitä voivat olla magneettikuvaus, ultraääni tai verikokeet. Näillä tutkimuksilla voidaan määrittää, onko tulehdus akuutti vai krooninen ja mikä on aiheuttanut tulehduksen. Tutkimustulosten perusteella lääkäri voi määrätä tarvittavan hoidon.

Polven limapussin tulehdus ennaltaehkäisy

Limapussin tulehduksen ehkäisemiseksi on tärkeää huolehtia omasta liikunnasta ja riittävästä lepäämisestä. On suositeltavaa tehdä erilaisia liikkeitä ja harjoituksia, jotka auttavat vahvistamaan polven alueen lihaksia. Polven alueen lihasten vahvistaminen auttaa vähentämään polven alueen tulehdusriskiä.

On myös tärkeää välttää liikkumista tai harjoittelua, joka voi aiheuttaa voimakasta stressiä polven alueelle. Jos limapussin tulehduksen oireita alkaa esiintyä, on hyvä välttää liikkumista ja harjoittelua, kunnes oireet ovat lieventyneet.

Kun oireita esiintyy, on hyvä käyttää kylmähoitoa ja levätä. Kylmähoito auttaa lievittämään tulehdusta ja edistämään polven alueen paranemista. Levon avulla voit antaa polvelle tarvittavaa aikaa paranemiseen. On tärkeää, että annat polvelle tarpeeksi aikaa paranemiseen ennen kuin aloitat harjoittelun uudelleen.

Yleisesti ottaen on tärkeää huolehtia itsestään ja välttää liikkumista, joka voi aiheuttaa voimakasta stressiä polven alueelle. Polven alueen lihasten vahvistaminen ja riittävä levon antaminen auttavat vähentämään limapussin tulehduksen riskiä.


Leave a Reply

Your email address will not be published.