Milloin kuntosalille synnytyksen jälkeen?

Milloin kuntosalille synnytyksen jälkeen?

Synnytyksen jälkeen on tärkeää antaa keholle aikaa palautua ja kuunnella kehoa. Fyysinen aktiivisuus on tärkeää kaikille, mutta synnyttäneelle naiselle se on erityisen tärkeää.

Kuntosalille ja muihin rankempiin liikuntaharrastuksiin palaaminen kannattaa tehdä asteittain noin 6-12 viikon kohdalla synnytyksestä, mielellään jälkitarkastuksen jälkeen.

Millä aikataululla harjoitteluun kannattaa palata?

Synnytyksen jälkeen on tärkeää palautua vaiheittain ja seurailla kehon viestejä. Kuntosaliharjoitteluun voi palata noin kuuden viikon kuluttua synnytyksestä, mikäli synnytyksen jälkeinen kuukautiskierto on palautunut. Kannattaa muistaa, että fyysinen palautuminen vie aikaa ja aikataulu on erilainen jokaiselle naiselle. Ensimmäisten kuukausien aikana on tärkeää ottaa askel kerrallaan ja olla säännöllinen, mutta aloittaa maltillisesti ja olla lisäämättä liikaa painetta itselle.

Millaista harjoitusta kannattaa aloittaa?

Ennen kuntosaliharjoittelun aloittamista on hyvä tehdä alustava arvio oman suorituskyvyn määrittämiseksi. Tämä auttaa löytämään asianmukaisen harjoitusohjelman, jonka avulla voit säätää ja kohdentaa harjoituksia. Alkuun kannattaa aloittaa kevyestä liikunnasta, kuten kävelylenkeistä tai vesijumpasta. Syviä lihaksia aktivoivia liikkeitä voi alkaa harjoittaa noin kuuden viikon kuluttua synnytyksestä.

Miten harjoittelun tulisi alkaa?

Ensimmäiset harjoitukset kannattaa aloittaa maltillisesti ja vähitellen lisätä intensiteettiä ja monimutkaisuutta harjoittelun edetessä. Harjoittelu on aloitettava kevyillä ja helpoilla liikkeillä ja lisätä intensiteettiä vaiheittain. Kannattaa myös muistaa, että harjoituksen aikana täytyy kuunnella kehon viestejä ja antaa sille tarvittava lepoa. Jos tuntuu, että harjoitus ei ole oikein, on syytä ottaa heti tauko ja ottaa yhteys lääkäriin.

Usein kysyttyjä kysymyksiä:

Voiko raskaana oleva juosta?

Raskaana oleva voi juosta. Terveen äidin säännöllinen raskaudenaikainen kestävyysliikunta ylläpitää tai parantaa verenkierto- ja hengityselimistön kuntoa äidin ja sikiön terveyttä vaarantamatta. Raskaudenaikainen liikunta ehkäisee liiallista painonnousua raskauden aikana ja nopeuttaa painon palautumista synnytyksen jälkeen.

Saako raskaana oleva ratsastaa?

Raskauden puolen välin jälkeen liikuntalajeja, joissa kohtu joutuu voimakkaaseen hölskyvään liikkeeseen (hyppelyt, ratsastus, kontaktilajit) tulee välttää. Riittävästä nesteen määrästä on tärkeää huolehtia liikunnan aikana.

Mihin asti voi uida raskaana?

Raskaana voi uida ja harrastaa vesijumppaa. uintia voi harrastaa aivan synnytykseen saakka.

Mitä liikuntaa raskauden aikana?

Raskauden aikana sopivia liikuntalajeja ovat esimerkiksi kävely, hölkkä, pyöräily, uinti, soutu, hiihto, luistelu, tanssi ja kuntosaliharjoittelu. Raskaudenaikaisen liikunnan keston tavoite, 150 minuuttia viikossa vähintään kolmena päivänä, ei ole muuttunut Käypä hoito -suosituksessa todetusta.

Saako raskaana Kurotella?

Pakotettuja passiivisia venytyksiä tulee välttää. Tällaisia ovat varpaiden kurottelu ja takareiden venytykset. Raskaushormonit löystyttävät niveliä, joten ylivenytysten aiheuttamien lihasvaurioiden riski on raskauden aikana normaalia suurempi.


Leave a Reply

Your email address will not be published.